Boka in din plats på årets Vinterfotboll 2023

Storseger på Järfällavallen
2021-07-08 21:26
Här firas det för 5-1 målet

Det var en matchinledning som präglades av ett ganska böljande spel. Lagen bytte boll med varandra och det var lite av ett ställningskrig utan att någon tog initiativet.

Den första halvleken kan stundtals beskrivas som slarvig med många felpass och dålig skärpa från båda lagen i sista tredjedelen . Det skulle dock komma två klara målchanser, en för vardera lag. I minut 31 har Andre Nader bollen på vänsterkanten, han tar sig in i straffområdet, ner mot kortlinjen och hittar in med bollen centralt där Lorance Koria är så nära att göra mål. Han sträcker sig men lyckas inte få en tå på bollen vilket hade räckt. Halvlekens stora målchans kommer i minut 43 och det är FC Arlanda som får den. Bortalagets Michael Aslan avsluar utanför straffområdet, ett skott längs marken som tar i stolpen. Returen går rakt ut till Iljas Ahmedov som har öppet mål men skjuter över. 0-0 i halvtid. En halvlek som inte kommer gå till historien.

I den andra halvleken lossnade det för FC Järfälla och efter sex minuters spel kom kvällens första mål. Återigen är det Andre Nader på vänsterkanten som slår ett fint inlägg till Anthonius Asfar som möter bollen med en stenhård nick upp i krysset. 1-0 FC Järfälla. Tio minuter senare var det dags för ett nytt mål och en ny delikatess. Ett långt inkast från höger dimper ner i straffområdet, en rörig situation uppstår där många vill åt bollen. Från ingenstans slår en felvänd Cem Inan till med klackspark och målvakten kan bara titta på när bollen går över honom och i mål. 2-0 FC Järfälla.

FC Järfälla tog nu över matchen och i minut 72 var det Lorance Korias tur att göra mål. Yoas Yemene har bollen centralt, hittar ut till Jan Ayob på högerkanten som på en touch frispelar Lorance Koria som sätter 3-0. Två minuter senare reducerar FC Arlanda genom Christian Surer, ställningen därmed 3-1.

Det blev aldrig någon fara utan FC Järfälla skulle hinna med ytterligare två mål. I minut 86 utökar Lorance Koria på en straffspark och på stopptid står Jan Ayob för en soloprestation när han ensam tar sig förbi två försvarare och kan rulla in slutresultatet 5-1 till FC Järfälla.

FC Järfälla har därmed gjort flest mål i serien.

En match återstår innan serien tar sommaruppehåll och den spelas på lördag borta mot Enköpings SK, avspark 14:00. Nästa hemmamatch är först onsdag 4/8.

Text: Lucas Ericsson