Boka in din plats på årets Vinterfotboll 2023

Referat: Gamla Upsala SK - FC Järfälla
Gamla Uppsala SK - FC Järfälla
2021-08-26 18:32

Andra raka segern!

Det var FC Järfälla som tog tag i matchen och hade det mesta av bollinnehavet mot ett i inledningen ganska passivt hemmalag. Första kvarten präglas av mycket bollrullande på den fina konstgräsmattan men i stort sett inga målchanser åt något håll. I minut 22 slår Oliver Kasskawo ett perfekt inlägg från vänsterkanten som William Sonntag möter med huvudet och målvakten kan bara titta på när bollen går i mål. 0-1. Efter målet är det ett mer aggresivt Gamla Upsala som flyttar upp spelet men det är FC Järfälla som i minut 34 utökar sin ledning. Allt börjar med att Oliver Kasskawo vinner bollen på offensiv planhalva, Nahom Egziabihair slår ett inlägg från högerkanten som Lorance Koria tar ner på bröstet i straffområdet och istället för att skjuta frispelar han Andre Nader som slår in 0-2 i öppet mål. Fem minuter senare kommer matchens tredje mål, Yoas Yemene får bollen på egen planhalva och tar sig solo fram till offensivt straffområde. Han vrickar ut bollen på kanten till Nahom Egziabihair som i samspel med Lorance Koria hittar tillbaka till Yoas Yemene som avslutar säkert i mål mitt i straffområdet. 0-3 som även är resultatet i paus.

FC Järfälla får en mardrömsöppning på den andra halvleken, i minut 49 reducerar Gamla Upsala. En hårt slagen hörna där hemmalagets Marcus Lindström hinner före en utrusande Kasper Karlsson och Gamla Upsala har skakat liv i matchen, 1-3. Efter målet har Gamla Upsala lite mer av bollinnehavet men svårare att skapa chanser på den numera regntunga planen. I minut 60 tvingas FC Järfälla till ett målvaktsbyte efter att Kasper Karlsson åkte på en hockeytackling av en hemmaspelare. Gamla Upsala fortsätter att jaga ett nytt reduceringsmål men har fortsatt svårt att skapa chanser mot ett för dagen välorganiserat Järfälla-försvar. I minut 86 kommer spiken i kistan, kvällens assistkung Lorance Koria frispelar Boris Pantaleev som sätter slutresultatet 1-4.

En mycket väl genomförd match av FC Järfälla. Härnäst väntar bortamatch mot Kvarnsveden IK på lördag kl 13:30

Text:Lucas Ericsson