SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg

Referat: Spånga IS FK - FC Järfälla
Dagens match
2021-09-18 23:43

En klart godkänd första halvlek gav oss en ledning med 2-1 mot Spånga. I andra halvlek tappade vi fokus vid ett par tillfällen och att deras målvakt stod i vägen för allt gjorde att motståndarna vände på siffrorna. När domaren blåste för full tid stod det 5-2 på resultattavlan till motståndarna. 

Referat: FC Järfälla - IF Stockholms Fotbollsakademi
Tung förlust
2021-09-15 23:10

En bra första halvlek där vi spelar oss fram till många lägen mot Stockholm Fotbollsskademi. Det resulterar i ett mål. Försvarsspelet är också bra. Tyvärr så lyckas SFA göra ett mål i dom sista minutrarna av första halvlek. I andra halvlek märks det att SFA är stärkta av sitt mål. Dom spelar bättre och vi får jobba hårt. Det blir en halvlek som är mycket av kamp. Det blir till slut SFA som går segrande ur striden med 2-1.

Referat: Vallentuna BK 1 - FC Järfälla
En riktig kämparinsats
2021-09-08 23:09

Ett fysiskt spelande Vallentuna mötte vi idag på Vallentuna IP. Vi stod upp bra i det fysiska spelet och stundtals spelade vi riktigt bra fotboll. 

 

Vi hamnade i underläge två gånger men lyckades komma tillbaka båda gångerna. Första kvitteringen kom i slutet på första halvlek och kvittering två kom i slutet på andra halvlek. En bra attityd och inställning rakt igenom hela matchen var nyckeln till att vi lyckades komma igen och kvittera två gånger.

 

 

 

Referat: FC Järfälla - AIK Solna FK
Härlig start på höstsäsongen
2021-08-29 18:35

Förra helgen fick vi inställt pga Covid hos motståndarna. Dagens match blev så den första efter sommaruppehållet. Kopplat till det var det oerhört starkt av laget att vinna med 3-2 mot serietvåan AIK.

 

I första halvlek märktes det att det var första tävlingsmatchen på länge. AIK hade det största bollinnehavet och vi var något passiva. Positivt var att vi låg bra i våra positioner, vilket bidrog till att AIK ändå inte skapade så mycket. Det var vi som gjorde första målet och AIK som kvitterade innan halvtidsvilan. I andra halvlek var det ett nytt FC Järfälla med mer beslutsamhet. Det betalade sig direkt i målprotokollet. Två snabba mål och ledning med 3-1. AIK gav inte upp utan med en reducering och mycket kvar av matchen kunde lite nerv eventuellt smyga sig på. Men vi verkade inte så tagna av det utan fortsatte att spela som ett lag med ett bra försvarsspel. 

 

Extra starkt att komma ut till andra halvlek och styra upp den direkt kopplat till AIKs kvittering i slutet på första halvlek. Sammanfattningsvis en gedigen laginsats med extra plus för andra halvlek och som ett resultat av denna prestation blev det en härlig seger!

Referat: FC Järfälla - Brommapojkarna DFF 1
Oavgjort mot BP
2021-06-24 13:37

Vi mötte ett kvickt och finurligt spelande BP i kvällens match. En härlig inställning med hårt arbete i 90 minuter från FC Järfälla spelarna blev nyckeln till en pinne.

 

Vi hamnade i underläge i mitten på första halvlek efter att BP haft ett högre bollinnehav under en period. 
I andra halvlekens sista tredjedel kom kvitteringen. 

Nu tar U18-laget ledigt från matcher men för U19-laget återstår två matcher innan sommaruppehållet.

 

Referat: Akropolis IF - FC Järfälla
Tung förlust mot ett bra Akropolis
2021-06-12 18:10

I dagens match mötte vi ett bra Akropolis. Första 20 minuterna var det ett stort bollinnehav för dom men vi skötte oss bra i försvarsspelet. Vi lyckades inte freda oss vid en situation utan efter en bra prestation var det 1-0 för Akropolis. Efter det jämnade vi ut spelet och kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning. 

I andra halvlek var det ett par situationer där vi inte är 100%-iga i den egna boxen och det utnyttjar motståndarna direkt och underläge med 3-2 är ett faktum. Mot slutet av matchen trycker vi upp laget för att försöka utjämna men det slutar med ett mål för motståndarna och vi får tyvärr inkassera en förlust med 4-2. 

Sammanfattningsvis en bra prestation mot ett tempostarkt och bollskickligt motståndarlag.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 22/9 20:00
0 - 2  
Sön 19/9 13:00
3 - 1  
Lör 18/9 16:00
5 - 2  
Ons 15/9 20:15
1 - 2  
Ons 8/9 20:00
2 - 2  
Lör 4/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 29/04 13:45 
Hem, 15/04 17:55 
Hem, 26/03 15:30 
 
Sponsorer