Samling:18:00
FC Järfälla - Gamla Uppsala SK
2021-06-26 08:42

Kryss mot Gamla Uppsala

Som vanligt är det ett FC Järfälla som inleder matchen piggt, har bra rörlighet, förflyttar bollen fint i sidled och driver matchen. Gamla Uppsala försvarar sig samtidigt bra.

I matchminut 30 kommer första målet och det är FC Järfälla som gör det. Det är ett inlägg från högerkanten som Cem Inan störtar fram på, målvakten är först men lyckas inte hålla bollen och det utnyttjar Lorance Koria som enkelt kan sätta returen och FC Järfälla leder med 1-0. En ledning som står sig in i paus.

Detta var Lorance Korias fjärde mål på fem spelade matcher. FC Järfälla har därmed gjort första målet i varje match utom en hittills (hemma mot IFK Lidingö).

Den andra halvleken präglas av mer böljande spel. FC Järfälla har chanser att utöka likväl som Gamla Uppsala har chanser att kvittera. I mitten av halvleken så bryter sig Yoas Yemene in i straffområdet och blir fälld av försvare. FC Järfälla vill ha straff men domaren väljer att fria. Publiken på Järfällavallen skulle dock få se en straff tillslut. FC Järfällas ledning såg ut att stå sig tiden ut men i minut 94 uppstår en tumultartad situation i straffområdet, det resulterar i ett skott från Gamla Uppsala som tar klart på handen på en hemmaförsvarare. Straff för Gamla Uppsala. En möjlighet som gästernas Josef Jalil tar tillvara på och bortalaget kvitterar i den 94e matchminuten.

1-1 slutar matchen och FC Järfälla står därmed på 10 poäng efter fem spelade matcher och finns på en tredjeplats i tabellen.

Härnäst väntar resa till Gotland och snabb chans till revansch på FC Gute efter förlusten i helgen. Matchen spelas på söndag kl 16:45. Nästa hemmamatch är onsdag den 7 Juli mot FC Arlanda kl 19:30