Referat: Enskede IK - FC Järfälla
Seger i återstarten
2021-07-31 19:45
Lorance Koria som gör sitt sjunde mål för säsongen

Under regnmoln på Enskede IP så återstartade Division 2 norra Svealand och det var två spelsugna lag som visade upp sig. Matchen startade i ett högt tempo och det skulle bara dröja sju minuter innan det första målet kom. En jättemiss i hemmaförsvaret ger ett friläge och Lorance Koria kunde enkelt rulla in ledningsmålet. Hans sjunde mål för säsongen, 1-0 FC Järfälla. Efter målet är det Enskede som har mer boll och för spelet. De tar sig allt som oftast fram via kanterna och skickar in inlägg, dock utan resultat. Det var en del att göra för målvakt Kasper Karlsson I den första halvleken men han ställdes ändå inte på några större prov. I minut 34 utökar FC Järfälla sin ledning. Andre Nader slår ett fint inlägg från vänsterkanten som Tony Asfar störtar fram på i straffområdet och sätter bollen i mål. 2-0 FC Järfälla. Ett bra inlägg och en fin löpning och nick. Precis innan paus är hemmalagets Jonathan Skoglund nära att reducera men 0-2 står sig i paus. En stabil första halvlek av FC Järfälla.

I den andra halvleken är det fortsatt Enskede som har mer av bollen men FC Järfälla som skapar de heta chanserna. I minut 48 skjuter Tony Asfar ett skott strax utanför straffområdet,  bollen styrs via Lorance Koria centimeter utanför stolpen, ytterst nära ytterligare ett mål. FC Järfälla var under hela matchen skickliga på att hålla Enskede på sin utsida och de tilläts inte skapa mycket. I minut 78 så trodde vi för en sekund att Enskede reducerat men målet döms bort för offside. Hemmalaget får inte till någon slutforcering och i minut 87 stänger Kevin Aydin igen butiken. Efter ett inspel och en klackpassning av Lorance Koria så avslutar Kevin Aydin snyggt strax utanför straffområdet intill den vänstra stolpen.

Matchen slutar 3-0 till FC Järfälla som därmed gjort flest mål i serien.. En mycket bra insats i alla lagdelar Därmed avancerar man upp på en andraplats i tabellen. Nästa match spelas redan på onsdag hemma på Järfällavallen mot IFK Stocksund. Avspark 19:30.

Text:Lucas Ericsson