Stockholm Internazionale4 - 0FC Järfälla

Samling:12:30
Referat: Stockholm Internazionale - FC Järfälla
Tung förlust för FC Järfälla
2021-07-04 19:37

Vi har varit vana att se ett FC Järfälla som tar tag i matcherna och kontrollerar spelet från start. Idag var det istället FC Stockholm som startade bäst och styrde spelet i inledningen. Första målchansen var dock FC Järfällas. I lagets första anfall efter tio minuter frispelar Anthonius Asfar Lorance Koria som är ensam med målvakten. Hemmamålvakten Johannes Ström står dock för en kvalificerad räddning. På efterföljande hörnan fick Lorance Koria en ny chans. Bollen dimper ner i straffområdet och Koria kan skjuta men denna gång rakt på hemmamålvakten.

I minut 14 så fintar sig FC Stockholms Stefan Ostojic förbi flera Järfälla-spelare på offensiv planhalva. Han hittar fram till Trimi Makolli strax utanför straffområdet som avslutar längs marken, ett fint skott som letar sig in vid den vänstra stolpen. 1-0 FC Stockholm. Hemmalaget fortsatte att diktera och i minut 31 så kommer dagens andra mål. Ett inlägg från vänsterkanten letar sig fram till Narmasin Akdemir som står helt fri och nickar in bollen till 2-0 FC Stockholm.

Det var en tung första halvlek för FC Järfälla och innan vi gick till paus skulle det komma ytterligare ett mål. Det genom hemmalagets kapten Stefan Ostojic som tog sin in i straffområdet från vänsterkanten, fintade bort Järfälla-försvare och avslutade i mål vid den första stolpen. 3-0 FC Stockholm i paus. Lorance Korias två chanser var i princip det enda som FC Järfälla skapade.

FC Järfälla kom ut till den andra halvleken och försökte flytta upp spelet och hota offensivt men hemmalaget var välorganiserat och FC Järfälla hade fortsatt svårt att skapa chanser. I minut 58 slår Andre Nader en hörna som resulterar i en misslyckad rensning och chans för Lorance Koria i straffområdet. Han lyckas dock inte med avslutet som går över.

Den sista halvtimmen var avslagen utan större målchanser. FC Stockholm bevakade sin ledning och FC Järfälla kom inte nära en reducering. På stopptid så utökade FC Stockholm till 4-0 genom kaptenen Stefan Ostojic och det blev slutresultatet.

FC Järfälla får nu en snabb möjlighet att studsa tillbaka. Redan på onsdag är det match hemma på Järfällavallen mot FC Arlanda. Det är det andra mötet lagen emellan denna säsong. När de möttes i Arlanda så vann FC Järfälla med 3-0. Matchen på onsdag startar 19:30, Fri entre.

Text:Lucas Ericsson