Samling:13:30
Referat: FC Järfälla - FC Gute
FC Järfälla - FC Gute
2021-06-22 20:21

Det var FC Järfälla som kom ut och tog tag i matchen. Under den första kvarten så har man bollen, styr matchen och får FC Gute att springa. Efter 12 minuters spel kommer också utdelningen. Det är en utspark som Anthonius Asfar skarvar över Gute-försvaret och Yoas Yemene kan löpa sig fri. Han avslutar kliniskt och bollen går i mål vid den högra stolpen. 1-0 FC Järfälla, Yoas Yemenes första första mål för säsongen. En mycket fin aktion som från sidan kunde se mycket enkel ut

Efter målet börjar Gute jobba sig in i matchen mot ett Järfälla som går ner sig och tappar fokus vilket ger gästerna energi. Efter 39 minuter kommer också kvitteringen, det är en hörna som ser ut att rensas av Järfälla-försvaret men de får inte iväg bollen ordentligt och i andra-vågen kommer ett stenhårt inlägg som hittar fram till gästernas Herekol Bayram som står helt fri i bortre delen av straffområdet och kan styra in kvitteringen med huvudet. 1-1 i Halvtid.

I den andra halvleken är det fortsatt Gute som har momentum och Järfälla har svårt att åter ta sig in i matchen. I minut 58 tappar FC Järfälla bollen på mittplan efter ett inkast. Gute ställer om och Filip Johansson Bahar kan servera Herekol Bayram som sprungit sig fri och sätter ledningsmålet 1-2 mot ett passivt hemmaförsvar. Bayrams andra i matchen

Efter 1-2 försöker Järfälla sluforcera. I minut 64 gör de ett trippelbyte som ger laget energi. De skapar också chanser i slutet, närmast är Lorance Koria i slutminuterna men detta var inte FC Järfällas dag. FC Gute vinner matchen med 2-1 och vänder underläge till seger för andra matchen i rad. FC Järfälla förlorar därmed en seriematch på hemmaplan för första gången sedan 2019. De får dock snabb chans till revansch, redan på onsdag väntar Gamla Uppsala, återigen hemma på Järfällavallen. Matchen startar klockan 19:30