Referat: FC Gute - FC Järfälla
Referat FC Gute - FC Järfälla
2021-06-28 21:37

Seger på Gotland

Det var ett FC Järfälla som efter två raka poängtapp satte full fart från start. Redan i den tredje matchminuten så kom också utdelningen. En bakåtpassning följt av en misslyckad utspark leder fram till ett friläge för Oliver Kasskawo som avslutar säkert i det vänstra hörnet. Ledning för FC Järfälla efter bara tre minuter.

Likt de tidigare matcherna så öppnar FC Järfälla mycket piggt, efter målet har man bollinnehavet och driver matchen. I minut tio så får FC Järfälla ett inkast nära kortlinjen. En boll som kastas långt in i offensivt straffområde. Hemmaförsvare misslyckas med rensingen och en rörig situation uppstår. Tillslut hittar bollen fram till Andre Nader som står fri centralt i straffområdet. Han får en fin träff och kan sätta bollen säkert i mål. En drömstart för FC Järfälla som har 2-0 redan efter tio minuter.

Andre Nader var dock inte nöjd där. Sju minuter efter sitt första mål gör han ytterligare ett och FC Järfälla har en 3-0 ledning efter endast 18 minuter. Andre Naders fjärde mål för säsongen.

Bara minuten senare så var det åter dags. Snabbfotade Yoas Yemene sätter FC Järfällas fjärde mål denna eftermiddag. 20 minuter spelat, FC Gute-FC Järfälla 0-4.

Hemmalaget hade dock inga tankar på att ge upp. I minut 23 reducerar Robin Alnäs till 1-4 och strax innan paus kommer ännu ett Gute-mål. Denna gång från Herekol Bayram som verkar trivas mot just FC Järfälla. Detta var hans tredje mål på två matcher. I paus är ställningen alltså 2-4.

Den andra halvleken öppnas inte på samma sprudlande sätt som den första och det skulle dröja ända till minut 78 innan det åter blev nätrassel. Återigen var det hemmalaget som åt sig närmare. Filip Johansson Bahar reducerade till 3-4 och nu låg verkligen en poäng inom räckhåll för FC Gute.

Det är ingen vild gissning att någon på Gutavallen här drog en parallell till Sveriges upphämtning från 0-4 till 4-4 mot Tyskland år 2012.

Det skulle komma ett mål till i matchen och det var FC Järfälla och Cem Inan som kunde sätta spiken i kistan i matchminut 87. FC Järfälla vinner med 5-3 och återvänder till Järfällavallen med tre poäng. Detta var lagets första match på naturgräs för säsongen och det slutar som sagt med en seger.

FC Järfälla avancerade en placering och är nu tvåa i serien efter sex spelade matcher. Nästa match är ett toppmöte mot Stockholm Internazionale på lördag. Den spelas på Kristinebergs IP kl 14:00

Text:Lucas Ericsson