Referat: FC Järfälla - IFK Stocksund
FC Järfälla - IFK Stocksund
2021-08-07 12:33

Storförlust mot IFK Stocksund

Det var en matchinledning som såg lovande ut för FC Järfällas del. De rullar bollen bra och skapar ett par halvchanser under matchens första tio minuter. I minut 10 kommer Stocksund loss i ett tre mot två-läge och tar ledningen i matchen efter ett olyckligt självmål av Järfälla-spelare. Tio minuter senare utökar Stocksund sin ledning när Marcus Norrman bryter in i straffområdet från högerkanten och snyggt sätter 0-2., En mardrömsstart för FC Järfälla.

Den första halvleken präglas av ett väldigt öppet spel med två lag som vill spela anfallsfotboll. 0-2 står sig dock in i paus. Det är Stocksund som skapar de heta chanserna och är närmare 0-3 än vad FC Järfälla är en reducering.

Till den andra halvleken gör FC Järfälla ett trippelbyte. De försöker att flytta fram spelet och få till en reducering men spelet i den sista tredjedelen stämmer inte. I minut 64 är det istället Stocksund som utökar sin ledning. Efter att FC Järfälla tappat boll på defensiv planhalva så kan bortalagets Fabian Tristen sätta 0-3 med ett kliniskt avslut mitt i straffområdet.

I minut 67 så tänds hoppet för FC Järfälla. Ett klassinlägg av Tony Asfar som William Sonntag möter med vänsterfoten utan chans för målvakten, 1-3.

Minuten senare kommer nästa kalldusch x2. Stocksund kommer återigen i ett tre mot två-läge där Noel Wågberg frispelas och sätter 1-4. Några minuter senare gör samma Wågberg ytterligare ett mål,  1-5 och matchen är död.

Det slutar tillslut 2-7 efter två nya Stocksunds-mål inom loppet av en minut och en reducering av Yoas Yemane på stopptid.

En stor missräkning för FC Järfälla och en mycket bra insats av ett ungt IFK Stocksund. FC Järfälla får nu chans att snabbt studsa tillbaka. Redan på söndag väntar Enskede IK hemma på Järfällavallen, avspark 15:00. FC Järfälla återfinns nu på en tredjeplats i tabellen.

Text:Lucas Ericsson