Referat: Karlbergs BK - FC Järfälla
FC Järfälla - Karlberg BK
2021-08-19 19:00

Tung förlust mot Karlberg

Karlberg kom ut och tog tag i matchen direkt mot ett ganska lågt stående FC Järfälla. I den sjunde minuten tar hemmalaget ledningen. En hörna som nickas i stolpen och på returen kan Ousmane Diawara sätta 1-0. Minuten efter så kommer repliken från FC Järfälla, Yoas Yemene fälls i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. En straff som Cem Inan tar hand om, målvakten räddar men returen går rakt ut och Cem Inan slår enkelt in kvitteringen. 1-1 efter åtta minuter spelat. Efter målet har FC Järfälla sin bästa period i matchen. De håller i bollen fint och skapar ett par halvchanser för att ta ledningen. Dock är det Karlberg som gör nästa mål i matchen. I minut 21 får Ousmane Diawara bollen i straffområdet, han får ingen jätteträff men bollen tar på en Järfälla-försvarare och lyckas leta sig in bakom Kasper Karlsson, 2-1 Karlberg. Nu är det Karlberg som successivt tar över och styr matchen och i minut 28 kommer nästa mål. I andra vågen efter en hörna så letar sig bollen fram till Michael Jahn som sätter 3-1 Karlberg med ett avslut nära mål. Det skulle komma mer, i minut 35 får hemmalaget en hörna som Alexander Bergendahl-Kärki skruvar direkt in i mål, 4-1 Karlberg och tung uppförsbacke för FC Järfälla. I minut 43 frispelas Lorance Koria och är mycket nära att sätta en reducering, avslutet går tätt utanför den vänstra stolpen, ett mål som hade behövts för att blåsa liv i matchen. 4-1 Karlberg i paus.

I den andra halvleken försöker FC Järfälla gå framåt för att minska avståndet men de har svårt att skapa några chanser. Istället är det hemmalaget som kommer att utöka sin ledning, i minut 57 får Gustav Lindgren en fin djupledsboll, kommer fri och sätter 5-1 och här är matchen död. Den sista halvtimmen är mest en transportsträcka i väntan på slutsignalen. Karlberg har full kontroll på händelserna och vinner tillslut med 6-1.

En tung eftermiddag för FC Järfälla som ändå fortsatt är tvåa i tabellen. Nästa match spelas på lördag hemma på Järfällavallen mot Enköpings SK, Avspark kl 16:00

Text:Lucas Ericsson