Referat: FC Järfälla - Sandvikens AIK FK
FC Järfälla - Sandvikens AIK
2021-09-05 19:47

Fjärde raka segern!

Det var en jämn matchinledning som präglades av ett avvaktande spel. Sandviken höll i bollen på defensiv planhalva mot ett FC Järfälla som föll tillbaka och likt de senaste matcherna låg tajtare än tidigare under säsongen. I minut 25 kommer halvlekens enda stora målchans, Hejdar Elwan med en hård nick i stolpen. FC Järfälla gör det stundtals svårt för sig i den första halvleken med väl avancerade passningar och uppspel. De kommer runt bra på kanterna men har svårt att skapa heta målchanser. 0-0 står sig i paus. En chansfattig halvlek som inte går till historien.

I den andra halvleken är det ett helt annat FC Järfälla som tar tag i spelet och anfaller med pondus och energi. I minut 54 kommer ett inlägg från högerkanten som når Andre Nader i den bortre delen av straffområdet, han får på en “halvträff” som dock är välplacerad vid den högra stolpen och FC Järfälla leder med 1-0. Efter målet växlar FC Järfälla upp en nivå till och i minut 65 kommer matchens andra mål. En rörig situation i straffområdet och Tony Asfar trycker in bollen från nära håll. Bara två minuter senare kommer målet som dödar matchen. Yoas Yemene får bollen utanför straffområdet, tar sig runt bortaförsvaret och hittar ett skottläge med vänsterfoten som sitter vid den högra stolproten. En soloprestation, 3-0 Här känns matchen avgjord, Sandviken har inget att sätta emot FC Järfälla som bara öser på. I minut 76 vinner FC Järfälla bollen och Lorance Koria kommer i ett en mot en-läge. Han håller inne med avslutet och släpper istället till en framrusande Yoas Yemene som frispelas och sätter 4-0. Hans andra mål i andra matchen. Sista tio minuterna är mest en transportsträcka mot slutsignalen.

FC Järfälla tar sin fjärde raka seger, vinner med 4-0 och behåller sin andraplats med 3 matcher mer spelade än FC Stockholm och 4 mer än Karlberg. Nästa match spelas redan på onsdag borta mot IFK Stocksund, avspark 19:45

Text:Lucas Ericsson