SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

IFK Uppsala
2 - 0
FC Järfälla
IFK Uppsala2 - 0FC Järfälla

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 31 juli, 14:00
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000022101
Samling:12:30
Referat: IFK Uppsala - FC Järfälla
Referat IFK Uppsala- FC Järfälla
2022-08-03 10:00

Förlust i återstarten.

 

Under söndagen återstartade Division 2 Norra Svealand för FC Järfällas del när de mötte IFK Uppsala på bortaplan. Det var en småtrevlig matchinledning med två lag som försökte hota offensivt. I den 13:e minuten var FC Järfälla nära att ta ledningen då Ali Khan kom fri men hemmamålvakten stod för en bra räddning. 

 

I minut 21 kom matchens första mål. FC Järfälla tappade bollen i speluppbyggnaden och hemmalagets Filip Cekol bombade in 1-0 med ett långskott. Ledning för IFK Uppsala. 

 

Resten av halvleken var ganska stilje. Hemmalagets 1-0-ledning stod sig in i paus.

 

Direkt i den andra halvleken blev det farligt när FC Järfälla spelade sig fram till ett friläge. Återigen kom hemmamålvakten ut bra och gjorde sig stor. Matchen stod och vägde och det var hemmalaget som skulle komma att utöka ledningen.

 

FC Järfälla tappade åter boll på defensiv planhalva, något som motståndarna utnyttjade. Josef Jalil frispelades i straffområdet och placerade säkert in 2-0-målet. Uppförsbacke för FC Järfälla med en halvtimme kvar att spela.

 

Inom tio minuter efter målet skapade FC Järfälla två chanser att reducera. Adam Wurtz fick ett bra läge vid straffområdeslinjen och sju minuter senare resulterade ett längre anfall i ett skott som målvakten räddade. 

 

Med cirka tio minuter kvar trodde FC Järfälla att de hade reducerat då bollen var i mål efter ett inlägg från högerkanten, det dömdes dock bort för offside. Det skulle aldrig bli något nätrassel denna eftermiddag. Matchen slutade 2-0 till IFK Uppsala.

 

Nästa match spelas på söndag då FC Järfälla åker upp till Hudiksvall för att möta Hudviksvalls Förenade FF. Avspark 16:00.

 

Text: Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer