Boka in din plats på årets Vinterfotboll 2023
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla - FC Gute
2023-08-31 13:27

FC Gute kommer på besök för att försöka bryta FC Järfällas segersvit på 6 matcher.

Kom ner på lördag och stötta laget till sin sjunde raka seger.

Vi behöver ert stöd för att heja fram killarna.
Matchen börjar kl. 15.00 på Järfällavallen.

Referat: FC Järfälla - Enskede IK
Matchreferat
2023-08-03 13:38

Enskede gästar Järfällavallen som serieledare och regnet innan matchstart var en indikation att idag så kommer Enskede inte få så många bra minnen från Järfällavallen.
FC Järfälla tar ledningen med 1-0 redan i den andra minuten.

Isaaq Johansson slår en krossboll från sin mittbacksposition ut till Ali Khan på vänsterkanten som på ett tillslag slår en volleypass till Markos Issa. Markos tar med bollen mot straffområdet och tar sig förbi försvararen med en 2 fots dribbling för att sedan vackert placera bollen över målvakten i det högra hörnet.

FC Järfälla fortsätter att styra matchen med några hörnor som resultat.

I min 29 så kommer det logiska och psykologiskt vikiga 2-0 målet.
Lukas Würtz brytpassar ett uppspel för Enskede på mittplan till Peter Saweris som lägger ut bollen till Ali Khan på vänsterkanten.

Ali driver fram bollen in i straffområdet och skjuter ett skott  som ändrar riktning på en Enskede spelare och tvingar målvakten till en räddning där han styr bort bollen men tyvärr för Enskede så är Adam Wurtz påpassligt med på returen och lägger in bollen i öppet mål.

FC Järfälla kontrollerar resterande andra halvlek och går till halvtidsvila med en 2-0 ledning.

Enskede gör 3 byten direkt i halvtid och flyttar fram laget med många långbollar som resultat och det är tacksamt för våra försvarare som nickar undan det mesta.

Enskedes första farliga chans kommer på en frispark, det blir ett hårt och välplacerat skott som går när stolpen men Adam Smedberg gör en kanonräddning och det är tydligt att Adam vill hålla nollan ikväll.

I slut minuterna så har FC Järfälla tur att både stolpe och ribba höll på hemmalaget då en tilltrasslad situation ledde till att ett skott tog i både stolpen och ribban för att sedan rensas undan av FC Järfälla spelare.

Närmare än så kom inte Enskede och FC Järfälla en rättvis seger med 2-0.

Andra glädjeämnen är Lukas Würtz som gjorde startdebut i herrlaget och spelade 90 min och att Jan Ayob gjorde comeback efter en 2 år lång skadefrånvaro.

Fjärde raka segern!

Det var en jämn matchinledning som präglades av ett avvaktande spel. Sandviken höll i bollen på defensiv planhalva mot ett FC Järfälla som föll tillbaka och likt de senaste matcherna låg tajtare än tidigare under säsongen. I minut 25 kommer halvlekens enda stora målchans, Hejdar Elwan med en hård nick i stolpen. FC Järfälla gör det stundtals svårt för sig i den första halvleken med väl avancerade passningar och uppspel. De kommer runt bra på kanterna men har svårt att skapa heta målchanser. 0-0 står sig i paus. En chansfattig halvlek som inte går till historien.

I den andra halvleken är det ett helt annat FC Järfälla som tar tag i spelet och anfaller med pondus och energi. I minut 54 kommer ett inlägg från högerkanten som når Andre Nader i den bortre delen av straffområdet, han får på en “halvträff” som dock är välplacerad vid den högra stolpen och FC Järfälla leder med 1-0. Efter målet växlar FC Järfälla upp en nivå till och i minut 65 kommer matchens andra mål. En rörig situation i straffområdet och Tony Asfar trycker in bollen från nära håll. Bara två minuter senare kommer målet som dödar matchen. Yoas Yemene får bollen utanför straffområdet, tar sig runt bortaförsvaret och hittar ett skottläge med vänsterfoten som sitter vid den högra stolproten. En soloprestation, 3-0 Här känns matchen avgjord, Sandviken har inget att sätta emot FC Järfälla som bara öser på. I minut 76 vinner FC Järfälla bollen och Lorance Koria kommer i ett en mot en-läge. Han håller inne med avslutet och släpper istället till en framrusande Yoas Yemene som frispelas och sätter 4-0. Hans andra mål i andra matchen. Sista tio minuterna är mest en transportsträcka mot slutsignalen.

FC Järfälla tar sin fjärde raka seger, vinner med 4-0 och behåller sin andraplats med 3 matcher mer spelade än FC Stockholm och 4 mer än Karlberg. Nästa match spelas redan på onsdag borta mot IFK Stocksund, avspark 19:45

Text:Lucas Ericsson