Boka in din plats på årets Vinterfotboll 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
4 - 1
Enskede IK
FC Järfälla4 - 1Enskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 augusti, 15:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022015
Samling:13:30
FC Järfälla - Enskede IK
2021-08-11 19:11

FC Järfälla studsade tillbaka!

 

Det händer grejer när FC Järfälla är i farten, så även denna söndag. Publiken behövde bara vänta fem minuter på matchens första mål och det var FC Järfälla som tog ledningen. Oliver Kasskawo startade anfallet med ett perfekt crossboll ut till Alf Selven på högerkanten. Han spelar bollen snett inåt bakåt till Lorance Koria som hittar Oliver Kasskawo utanför straffområdet, han skjuter och bollen touchar på Enskede-försvarare in i mål. 1-0 FC Järfälla. 

Två minuter senare kommer repliken från Enskede. Ett lågt inlägg från högerkanten skarvas in i mål av Fabakary Sanneh som möter bollen fint och står för ett klassavslut, 1-1. 

 

Efter målet är matchen jämn, det är två lag som vill och försöker spela anfallsfotboll utan att några superchanser skapas. I minut 30 återtar FC Järfälla sin ledning, Det är en hörna som dimper ner i straffområdet, det blir flipperspel innan Hejdar Elwan får till ett avslut som överlistar Enskede-målvakten. 2-1 FC Järfälla som även är ställningen i paus.

 

Enskede kommer ut starkt i den andra halvleken och skapar några halvchanser för att kvittera. Precis som i matchen förra veckan försöker de allt som oftast anfalla via kanterna och hitta inläggslägen, något som FC Järfälla oftast kan avvärja utan större problem. 

 

Inom loppet av två minuter så utökar FC Järfälla sin ledning två gånger om. I minut 67 så får Andre Nader bollen på mittplan och gör sen allt själv. Han tillåts avancera fram enkelt till straffområdet, tar sig förbi en Enskede-försvarare och sätter kliniskt 3-1 FC Järfälla. Två minuter senare gör han om samma procedur. Andre Nader snor bollen och tar sig åter framåt själv, denna gång bryter han in i straffområdet och sätter 4-1 med ett välplacerat avslut intill den första stolpen. Andre Naders sjunde mål för säsongen och han stänger matchen på egen hand.

 

4-1 blir slutresultatet och FC Järfälla studsar tillbaka på bästa sätt efter debaclet i veckan och tar sig upp som tvåa i tabellen. Härnäst väntar en svår bortamatch mot Karlbergs BK på lördag. Avspark på Stadshagen kl 14:00

Text:Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer