Boka in din plats på årets SommarCamp 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

Glada vinnare
2023-02-21 10:39

Vinnare i matchspelet i gårdagens träning 

Referat: FC Järfälla - Sandvikens AIK FK
FC Järfälla - Sandvikens AIK
2021-09-05 19:47

Fjärde raka segern!

 

Det var en jämn matchinledning som präglades av ett avvaktande spel. Sandviken höll i bollen på defensiv planhalva mot ett FC Järfälla som föll tillbaka och likt de senaste matcherna låg tajtare än tidigare under säsongen. I minut 25 kommer halvlekens enda stora målchans, Hejdar Elwan med en hård nick i stolpen. FC Järfälla gör det stundtals svårt för sig i den första halvleken med väl avancerade passningar och uppspel. De kommer runt bra på kanterna men har svårt att skapa heta målchanser. 0-0 står sig i paus. En chansfattig halvlek som inte går till historien.

 

I den andra halvleken är det ett helt annat FC Järfälla som tar tag i spelet och anfaller med pondus och energi. I minut 54 kommer ett inlägg från högerkanten som når Andre Nader i den bortre delen av straffområdet, han får på en “halvträff” som dock är välplacerad vid den högra stolpen och FC Järfälla leder med 1-0. Efter målet växlar FC Järfälla upp en nivå till och i minut 65 kommer matchens andra mål. En rörig situation i straffområdet och Tony Asfar trycker in bollen från nära håll. Bara två minuter senare kommer målet som dödar matchen. Yoas Yemene får bollen utanför straffområdet, tar sig runt bortaförsvaret och hittar ett skottläge med vänsterfoten som sitter vid den högra stolproten. En soloprestation, 3-0 Här känns matchen avgjord, Sandviken har inget att sätta emot FC Järfälla som bara öser på. I minut 76 vinner FC Järfälla bollen och Lorance Koria kommer i ett en mot en-läge. Han håller inne med avslutet och släpper istället till en framrusande Yoas Yemene som frispelas och sätter 4-0. Hans andra mål i andra matchen. Sista tio minuterna är mest en transportsträcka mot slutsignalen.

 

 FC Järfälla tar sin fjärde raka seger, vinner med 4-0 och behåller sin andraplats med 3 matcher mer spelade än FC Stockholm och 4 mer än Karlberg. Nästa match spelas redan på onsdag borta mot IFK Stocksund, avspark 19:45

 

Text:Lucas Ericsson

Referat: Kvarnsvedens IK - FC Järfälla
Kvarnsvedens IK - FC Järfälla
2021-08-29 18:41

Kvarnsveden-FC Järfälla

Tredje raka segern!

Det var en jämn matchinledning med två lag som ville föra spelet och rulla bollen efter marken, några heta målchanser skapades dock inte under de första tio minuterna, en avvaktande start.

 

I minut 20 så gör Yoas Yemene det han är allra bäst på. Att på egen hand bryta sig igenom ett försvar med bollen limmad vid fötterna. Han får bollen mitt på offensiv planhalva, tar sig på egen hand in i straffområdet och blir fälld, domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. En straffspark som Lorance Koria förvaltar. Målvakten går åt rätt håll men når ändå inte bollen som är välplacerad i det högra hörnet. 0-1 efter 22 minuter. Efter målet får FC Järfälla energi, vinner dueller och anfaller med pondus. Efter 35 minuter kommer också matchens andra mål. En frispark cirka tio meter in på offensiv planhalva, bollen boxas bort av hemmamålvakten men bara till Nahom Egziabihair på nytt skickar in bollen. Lorance Koria försöker med en klackspark nära mål som målvakten klarar men Tony Asfar har inga problem att sätta returen i öppet mål. 0-2 efter 35 minuter som även står sig in i paus.

 

Det var ett förbättrat Kvarnsveden som kom ut till den andra halvleken och anföll med mer beslutsamhet och energi, något som belönade sig i minut 55 när ett inlägg från högerkanten gick över samtliga i straffområdet och till en framrusande Adam Eskilsson Norden som sätter reduceringen vid den första stolpen, 1-2. Efter målet fortsätter Kvarnsveden att vara spelförande men FC Järfälla försvarar sig bra och håller hemmaspelarna på sin utsida. Vi ser ett FC Järfälla som ligger lägre och tätare än normalt. Något som belönar sig för Kvarnsveden kommer aldrig närmare. En riktigt bra försvarsinsats i den andra halvleken innebär tredje raka segern för FC Järfälla.

 

FC Järfälla försvarar därmed andraplatsen i tabellen. Dock med fyra matcher mer spelade än trean Karlberg. På lördag väntar hemmamatch på Järfällavallen mot Sandviken, avspark 16:00

Text:Lucas Ericsson

Referat: Gamla Upsala SK - FC Järfälla
Gamla Uppsala SK - FC Järfälla
2021-08-26 18:32

Andra raka segern!

Det var FC Järfälla som tog tag i matchen och hade det mesta av bollinnehavet mot ett i inledningen ganska passivt hemmalag. Första kvarten präglas av mycket bollrullande på den fina konstgräsmattan men i stort sett inga målchanser åt något håll. I minut 22 slår Oliver Kasskawo ett perfekt inlägg från vänsterkanten som William Sonntag möter med huvudet och målvakten kan bara titta på när bollen går i mål. 0-1. Efter målet är det ett mer aggresivt Gamla Upsala som flyttar upp spelet men det är FC Järfälla som i minut 34 utökar sin ledning. Allt börjar med att Oliver Kasskawo vinner bollen på offensiv planhalva, Nahom Egziabihair slår ett inlägg från högerkanten som Lorance Koria tar ner på bröstet i straffområdet och istället för att skjuta frispelar han Andre Nader som slår in 0-2 i öppet mål. Fem minuter senare kommer matchens tredje mål, Yoas Yemene får bollen på egen planhalva och tar sig solo fram till offensivt straffområde. Han vrickar ut bollen på kanten till Nahom Egziabihair som i samspel med Lorance Koria hittar tillbaka till Yoas Yemene som avslutar säkert i mål mitt i straffområdet. 0-3 som även är resultatet i paus.

 

FC Järfälla får en mardrömsöppning på den andra halvleken, i minut 49 reducerar Gamla Upsala. En hårt slagen hörna där hemmalagets Marcus Lindström hinner före en utrusande Kasper Karlsson och Gamla Upsala har skakat liv i matchen, 1-3. Efter målet har Gamla Upsala lite mer av bollinnehavet men svårare att skapa chanser på den numera regntunga planen. I minut 60 tvingas FC Järfälla till ett målvaktsbyte efter att Kasper Karlsson åkte på en hockeytackling av en hemmaspelare. Gamla Upsala fortsätter att jaga ett nytt reduceringsmål men har fortsatt svårt att skapa chanser mot ett för dagen välorganiserat Järfälla-försvar. I minut 86 kommer spiken i kistan, kvällens assistkung Lorance Koria frispelar Boris Pantaleev som sätter slutresultatet 1-4. 

 

En mycket väl genomförd match av FC Järfälla. Härnäst väntar bortamatch mot Kvarnsveden IK på lördag kl 13:30

 

Text:Lucas Ericsson

Referat: FC Järfälla - Enköpings SK FK
FC Järfälla - Enköpings SK
2021-08-23 07:18

Tillbaka på vinnarspåret!

 

Det är sällan 0-0 står sig särskilt länge när FC Järfälla spelar. I den här matchen tog det endast åtta minuter innan första målet kom och det var gästerna från Enköping som gjorde det. Ett löst inspel från höger in i straffområdet som Järfälla-försvaret borde fått undan hittar fram till Mattias Rosell vid den bortre stolpen som ger Enköping ledningen med ett otagbart skott nära mål. 0-1. Tre minuter senare kommer repliken. En hörna från vänster där Tony Asfar visar upp ett imponerande häng i luften och nickar in 1-1. Två mål redan efter elva minuter. I minut 16 är det mycket nära att Enköping tar ledningen efter en långboll som leder fram till ett friläge, avslutet över. Fem minuter senare är Lorance Koria nära med en konstspark nära mål, rakt i famnen på målvakten. Matchen är sedan jämn, FC Järfälla har lite mer av bollinnehavet men båda lagen skapar chanser och är starkast i offensiven. 1-1 står sig dock halvleken ut. En match som kan gå åt vilket håll som helst i den andra halvleken. 

 

Det är ett beslutsamt FC Järfälla som kommer ut efter paus och tar tag i matchen. De rullar bollen bra, tar sig framåt och skapar en del oreda i Enköping-försvaret även om de riktigt farliga målchanserna inte kommer. Efter den fina starten från FC Järfälla så utvecklas matchen till en kamp med få målchanser och mycket spel på mitten. Med knappt 20 minuter kvar så kommer halvlekens enda mål. En hörna som hittar fram till Tony Asfar som får bollen på fötterna vid den bortre stolpen, han skjuter och trots flera spelare i vägen så hittar bollen in i mål, 2-1 FC Järfälla. Trots målet så förändras inte matchbilden nämnvärt, det är fortsatt FC Järfälla som har mer av bollinnehavet och kontrollerar matchen. Under de sista minuterna trycker Enköping på men skapar inga jättechanser och FC Järfälla håller undan. Seger med 2-1!

 

Nu väntar två raka bortamatcher. Den första på onsdag 19:30 mot Gamla Uppsala SK

 

Text:Lucas Ericsson

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 28/5 16:00
2 - 2  
Tor 18/5 14:00
0 - 1  
Lör 13/5 16:00
4 - 0  
Lör 6/5 17:00
1 - 0  
Lör 29/4 16:00
2 - 1  
Sön 23/4 14:00
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 24/05 10:00 
Hem, 18/04 11:08 
Hem, 10/04 14:43 
Hem, 04/04 21:22 
Hem, 23/03 08:48 
Hem, 28/02 10:48 
 
Sponsorer