SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
3 - 2
IFK Österåker FK
FC Järfälla3 - 2IFK Österåker FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 16:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022095
Samling:14:30
2021-06-07 16:36

Matchen startade i ett högt tempo utan några större målchanser och inget av lagen tar ett tydligt grepp om matchen. Matchen första målchans kommer i den 19 min då FC Järfälla får en hörna. En hörna som dimper ner i straffområdet och leder till ett farligt skott och en fin räddning. I minut 30 så kommer den första halvlekens första stora målchans, efter att Järfälla tappat bollen på mittplan så kommer Österåker i ett friläge men skottet går tätt över. Första halvleken avslutas med en konstspark av Cem Inan. 0-0 i paus där Fc Järfälla har haft mest men boll men Österåker den stora chansen.

 

Det är Österåker som tar initiativet i andra halvleken. I dom första 10 minuterna så äger dom mycket boll men skapar ingenting mot ett kompakt Järfälla försvar. 

 

I minut 65 så dras Cem Inan ner i straffområdet och straffspark FC Järfälla och det är på något sätt nu matchen börjar. Lorance Koria avslutar säkert i det högra hörnet och 1-0 Järfälla. 3 min senare är det dags igen, ett lågt inspel från vänsterkanten från Andre Nader till Cem Inan som från straffområdeskanten avslutar kliniskt på ett tillslag i det högra hörnet och 2-0 till Järfälla. 

Nu så kände nog många att matchen var avgjord men i den 82 min så tilldelas Österåker en straff. Martin Rosqvist kliver fram och sätter säkert reduceringen. Under den sista ordinarie matchminuten så får Österåker en hörna som Ahmad Awad når högst på och skarvar in den i mål. Efter att huvuddomaren konsulterat sin assisterande så döms bollen över linjen och 2-2 är ett faktum.

Nu så trodde alla i publiken att det var slutresultatet men Järfälla ville annat, i matchminut 94 så nickar matchens spelare Ali Al-Mosawi in seger målet efter ett fint inlägg av Andre Nader och FC Järfälla kan fira en 3-2 seger i premiären. 

FC Järfälla vill tacka IFK Österåker för en underhållande och väl genomförd match och så önskar vi dom lycka till under serien. 

 

Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer