Samling:13:30
FC Järfälla - IFK Lidingö
2021-06-22 20:19

Ny seger!!

Matchens första minuter är ett ställningskrig där lagen kämpar om att ta initiativet. Efter tio minuter är Lidingö påväg igenom Järfälla-försvaret men Hejdar står för en brytning som drar ner applåder från läktaren.

Den första halvtimmen präglas av mycket spel på mitten och få målchanser, Lidingö har ett knappt övertag spelmässigt men kommer endast till skott utifrån mot ett Järfälla-försvar som återigen är kompakt.  I matchminut 43 så kommer halvlekens stora målchans. Andre Nader har bollen på högerkanten och slår ett hårt, lågt inlägg som starke Lorance Koria möter med huvudet. Bollen ser ut att vara påväg in i mål men gästernas målvakt lyckas tippa ut bollen. Nån minut senare är det farligt igen när Lorance Koria får bollen felvänd, slår en klackpassning till Yoas Yemane som får ett gyllene läge men skjuter rakt på målvakten. 0-0 i paus. En halvlek med få målchanser och två välorganiserade lag som inte bjuder på något.

Fyra minuter in i den andra halvleken kommer matchens första mål. Lidingös Simon Miedinger. får en kort passning utanför straffområdet och får till en kanonträff i mål. 0-1, Lidingö leder. I minut 56 drar gästerna på sig en utvisning. FC Järfälla samlas nu i en ring på planen inför den tänkta forceringen.

Det kommer dock ingen anstormning direkt, FC Järfälla kontrollerar bollinnehavet men skapar inte särskilt mycket. I matchminut 66 får hemmalaget en frispark 20-25 meter från mål som touchar muren och går precis utanför. Med tretton minuter kvar kommer dock utdelningen. Yoas Yemane ordnar en straff som Lorance Koria tar hand om. Han lurar målvakten åt fel håll och FC Järfälla har kvitterat, 1-1. Nu tar FC Järfälla över spelet fullständigt och i minut 82 hittar ett lågt inspel i straffområdet fram till Andre Nader som stormar fram och trycker upp ledningsmålet i nättaket. FC Järfälla har vänt matchen till 2-1 och stort jubel utbryter bland publik och spelare. IFK Lidingö försöker därefter forcera fram ett kvittering och är i minut 90 ytterst nära att lyckas. En rörig situation i straffområdet leder till en nick som tar i ribban, bollen rensas sedan undan av hemmaspelare. FC Järfälla håller i och vinner matchen med 2-1 och har därmed full pott efter tre spelade matcher. Härnäst väntar besök från Gotland när FC Gute kommer till Järfällavallen på lördag. Avspark 15:00