SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
2 - 2
IFK Uppsala
FC Järfälla2 - 2IFK Uppsala

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 april, 15:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022006
Samling:13:30
Referat: FC Järfälla - IFK Uppsala
Kryss i premiären
2022-04-04 21:45

KRYSS I PREMIÄREN.

Under söndagen var det premiärmatch när FC Järfälla tog emot nykomlingarna IFK Uppsala. Det var en jämn matchinledning där båda lagen var på tårna och försökte hota offensivt. Första målet kom i matchminut 16 och det var gästerna som tog ledningen. En inåtskruvad hörna damp ner i straffområdet och på nära håll avslutade Filip Cekol, 0-1.

 

Strax därefter blev IFK Uppsalas målvakt utvisad när han stoppade Alfred Lindgren vid en utrusning. Trots en man mer var matchen fortsatt jämn, FC Järfälla lyckades förvalta det numerära överläget i heta chanser eller mål. I halvlek var ställningen 0-1.

 

Under den andra halvleken tog FC Järfälla över mer och mer av bollinnehavet men hade fortsatt svårt att omstätta det i målchanser. Under förra årets premiär hände allt under slutkvarten. Så skulle det även bli i år. I minut 80 kom tillslut kvitteringen och det var fjolårets Andre Nader som spräckte nollan för FC Järfälla. Ett långt inlägg från högerkanten nådde Nader vid den bortre stolpen och han nickade in kvitteringen, 1-1.

 

Tre minuter senare kom en kalldusch för FC Järfälla. IFK Uppsala fick en hörna och gjorde ett mål liknande sitt första, en hörna som dimper ner i straffområdet och från nära håll gjorde Daniel Michel mål, 1-2 och FC Järfälla i underläge med mindre än tio minuter kvar. Hemmalaget skulle dock få sista ordet. I minut 90 kom Andre Nader runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som kapten Ali-Al Mosawi förvaltade, 2-2.

 

Det blev slutresultatet, delad poäng i premiären trots att FC Järfälla var en man mer under stora delar av matchen.

 

Nästa match spelas på lördag borta mot IFK Stocksund. Nästa hemmamatch helgen därpå mot Hudiksvall.

 

Text: Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer