SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Gute
3 - 0
FC Järfälla
FC Gute3 - 0FC Järfälla

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 maj, 17:00
Plats:Gutavallen
Tävling:
Matchnummer: 000022036
Samling:15:30
Referat: FC Gute - FC Järfälla
FC Gute-FC Järfälla
2022-05-09 04:05

FC Järfälla begav sig i lördags till Gotland för att möta FC Gute. Matchen spelades på naturgräs. FC Järfälla hade en del bollinnehav under matchinledningen men hade svårt att få igång ett eget spel. Hemmalaget var nära att ta ledningen tidigt men det var svårt för båda lagen att skapa chanser på den ojämna gräsmattan.

 

Det var mycket kamp i den första halvleken men väldigt få målchanser. FC Gute hade ett fåtal chanser att ta ledningen. För FC Järfällas del fanns det inte mycket att notera. 0-0 i halvtid.

 

I början av den andra halvleken var FC Järfälla bättre. De lyckades etablera ett bättre spel på offensiv planhalva och det kändes som en positiv trend. 

 

Dock var det hemmalaget som spräckte målnollan. En lång boll från defensiv planhalva ledde till ett missförstånd mellan målvakt och försvare. Det tog Isak Ahl Holmström vara på, han rullade in 1-0 till FC Gute i ett öppet mål.

 

Åtta minuter senare var det dags igen. Återigen efter ett stort misstag i FC Järfällas försvar. Modou Lamin Touray dundrade in 2-0 från nära håll.

 

FC Järfälla försökte komma tillbaka in i matchen men saknade helt skärpan som behövdes under denna match. I minut 90 punkterade hemmalagets Karl Östberg matchen med ett fint frisparksmål. Matchen slutade 3-0 till FC Gute och FC Järfälla får nu ladda om till ny match i helgen. Då möter de Skiljebo på bortaplan. 

 
Text: Lucas Ericsson
 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer