SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
5 - 1
Kungsängens IF
FC Järfälla5 - 1Kungsängens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 juni, 15:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022080
Samling:13:30
Referat: FC Järfälla - Kungsängens IF
Referat FC Järfälla - Kungsängen IF
2022-06-12 20:12

I söndags arrangerade FC Järfälla ett event med syfte att samla in pengar till Järfälla Kvinnojour i samband med derbyt mot Kungsängen. På plats var det flera lotterier med fina priser i potten och andra aktiviteter för barn. Det var en hel del folk som valde att besöka Järfällavallen i det fina vädret och när dagen var över hade över 7500 kronor samlats in till Järfälla Kvinnojour.

 

Matchen då? Jo vi behövde bara vänta fyra minuter på det första målet. Naramsin Akdemir tog sig skickligt fram på högerkanten, slog ett inlägg som André Nader mötte med pannan på den bortre stolpen. Han avslutade säkert och FC Järfälla tog ledningen, 1-0. 

 

Den första kvarten var annars ganska händelsefattig med mycket kamp. I minut 18 var Cedrik Freado Danha lära med en lobb som gick över målvakten men dessvärre också över målet. Han fick revansch i den 37:e minuten då han frispelades, målvakten räddade det första försöket men Danha slog in returen, 2-0. 

 

Det var inte över där. Strax innan halvtid stod André Nader för ett klassavslut när han satte 3-0 med ett volleyskott, återigen ett fint inlägg av Naramsin Akdemir. Det var halvtidsresultatet.

 

Den andra halvleken var till en början jämn. I minut 57 missade Kungsängen en straff men bara några minuter senare reducerade de och skapade nerv i matchen. Målskytt var Edin Bajramovic.

 

I den 66:e matchminuten stängde FC Järfälla butiken när Carl-Simon Norén tog tillvara på en retur efter ett långskott, 4-1.

 

FC Järfälla fortsatte att ösa på framåt. Sherko Faiqi prickade stolpen med ett tungt skott och i den 83:e minuten sprang sig Alfred Lindgren fri och satte slutresultatet 5-1. 

 

FC Järfälla tog sig i och med derbysegern upp på en sjätteplats i tabellen. Nästa match spelas på lördag borta mot tabelltvåan IFK Österåker, avspark 16:00.

 

Text: Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer