SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
3 - 0
Forsbacka IK
FC Järfälla3 - 0Forsbacka IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 augusti, 15:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022117
Samling:13:30
Referat: FC Järfälla - Forsbacka IK
Referat FC Järfälla - Forsbacka IK
2022-08-17 07:17

Tillbaka på vinnarspåret!

 

På ett varmt Järfällavallen var FC Järfälla ute efter att bryta den fyra matcher långa förlustsviten. På andra sidan stod tabelljumbon Forsbacka IK som skapade den första farliga chansen i matchen. 

 

I den sjunde matchminuten fick de frispark strax utanför straffområdet. Skottet skruvade sig mot den vänstra stolpen och Adam Smedberg stod för en kvalificerad räddning. 

 

I minut 15 kom matchens första mål. Alfred Lindgren mötte ett inlägg med pannan som gick rakt på målvakten, Enrique Isaacs Cunningham tog hand om returen och gav FC Järfälla ledningen, 1-0. 

 

FC Järfälla var flera gånger farliga i inläggsspelet och i minut 32 skulle nästa mål komma. Ett lågt inlägg från höger nådde den tidigare målskytten  Enrique Isaacs Cunningham i bortre delen av straffområdet. Han vinklade kliniskt in bollen vid målvaktens vänstra stolpe, 2-0.

 

Det hände inte så mycket mer i den första halvleken, FC Järfälla kontrollerade matchen och gick till halvtidsvila med en 2-0-ledningen. 

 

Tidigt i den andra halvleken kom målet som satte spiken i kistan. Ett inlägg från vänster nådde Enrique Isaacs Cunningham som med en hård nick fullbordade sitt hattrick, 3-0 till FC Järfälla.

 

Här kändes matchen avgjord och det genomsyrade också spelet på planen. FC Järfälla var fortsatt välorganiserade och hade inga planer på att bjuda in gästerna i matchen. samtidigt som de inte skapade speciellt mycket offensivt. 

 

I slutminuterna var det nära ett ytterligare mål. Inom loppet av en minut hade FC Järfälla en nick som gick tätt över och ett friläge till vänster i straffområdet. Matchen slutade 3-0. En kassaskåpssäker seger för FC Järfälla som nu finns på en åttondeplats i tabellen.  

 

Detta var första hållna nollan sedan 23 april. Nu väntar en träningsperiod då nästa match spelas lördagen den 27 augusti. Då tar FC Järfälla emot FC Gute. Avspark på Järfällavallen klockan 15:00.

 

Text: Lucas Ericsson

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer