SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
HERR A-LAG

FC Järfälla
2 - 0
Enskede IK
FC Järfälla2 - 0Enskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 02 augusti, 20:00
Plats:Järfällavallen 1
Tävling:
Matchnummer: 000022092
Samling:18:30
Referat: FC Järfälla - Enskede IK
Matchreferat
2023-08-03 13:38

Enskede gästar Järfällavallen som serieledare och regnet innan matchstart var en indikation att idag så kommer Enskede inte få så många bra minnen från Järfällavallen.
FC Järfälla tar ledningen med 1-0 redan i den andra minuten.

Isaaq Johansson slår en krossboll från sin mittbacksposition ut till Ali Khan på vänsterkanten som på ett tillslag slår en volleypass till Markos Issa. Markos tar med bollen mot straffområdet och tar sig förbi försvararen med en 2 fots dribbling för att sedan vackert placera bollen över målvakten i det högra hörnet.

 

FC Järfälla fortsätter att styra matchen med några hörnor som resultat.


I min 29 så kommer det logiska och psykologiskt vikiga 2-0 målet.
Lukas Würtz brytpassar ett uppspel för Enskede på mittplan till Peter Saweris som lägger ut bollen till Ali Khan på vänsterkanten.

Ali driver fram bollen in i straffområdet och skjuter ett skott  som ändrar riktning på en Enskede spelare och tvingar målvakten till en räddning där han styr bort bollen men tyvärr för Enskede så är Adam Wurtz påpassligt med på returen och lägger in bollen i öppet mål.

FC Järfälla kontrollerar resterande andra halvlek och går till halvtidsvila med en 2-0 ledning.

 

Enskede gör 3 byten direkt i halvtid och flyttar fram laget med många långbollar som resultat och det är tacksamt för våra försvarare som nickar undan det mesta.


Enskedes första farliga chans kommer på en frispark, det blir ett hårt och välplacerat skott som går när stolpen men Adam Smedberg gör en kanonräddning och det är tydligt att Adam vill hålla nollan ikväll.


I slut minuterna så har FC Järfälla tur att både stolpe och ribba höll på hemmalaget då en tilltrasslad situation ledde till att ett skott tog i både stolpen och ribban för att sedan rensas undan av FC Järfälla spelare.

 

Närmare än så kom inte Enskede och FC Järfälla en rättvis seger med 2-0.

 

Andra glädjeämnen är Lukas Würtz som gjorde startdebut i herrlaget och spelade 90 min och att Jan Ayob gjorde comeback efter en 2 år lång skadefrånvaro.

 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer