Samling:14:30
FC Järfälla - Enköpings SK
2021-08-23 07:18

Tillbaka på vinnarspåret!

Det är sällan 0-0 står sig särskilt länge när FC Järfälla spelar. I den här matchen tog det endast åtta minuter innan första målet kom och det var gästerna från Enköping som gjorde det. Ett löst inspel från höger in i straffområdet som Järfälla-försvaret borde fått undan hittar fram till Mattias Rosell vid den bortre stolpen som ger Enköping ledningen med ett otagbart skott nära mål. 0-1. Tre minuter senare kommer repliken. En hörna från vänster där Tony Asfar visar upp ett imponerande häng i luften och nickar in 1-1. Två mål redan efter elva minuter. I minut 16 är det mycket nära att Enköping tar ledningen efter en långboll som leder fram till ett friläge, avslutet över. Fem minuter senare är Lorance Koria nära med en konstspark nära mål, rakt i famnen på målvakten. Matchen är sedan jämn, FC Järfälla har lite mer av bollinnehavet men båda lagen skapar chanser och är starkast i offensiven. 1-1 står sig dock halvleken ut. En match som kan gå åt vilket håll som helst i den andra halvleken.

Det är ett beslutsamt FC Järfälla som kommer ut efter paus och tar tag i matchen. De rullar bollen bra, tar sig framåt och skapar en del oreda i Enköping-försvaret även om de riktigt farliga målchanserna inte kommer. Efter den fina starten från FC Järfälla så utvecklas matchen till en kamp med få målchanser och mycket spel på mitten. Med knappt 20 minuter kvar så kommer halvlekens enda mål. En hörna som hittar fram till Tony Asfar som får bollen på fötterna vid den bortre stolpen, han skjuter och trots flera spelare i vägen så hittar bollen in i mål, 2-1 FC Järfälla. Trots målet så förändras inte matchbilden nämnvärt, det är fortsatt FC Järfälla som har mer av bollinnehavet och kontrollerar matchen. Under de sista minuterna trycker Enköping på men skapar inga jättechanser och FC Järfälla håller undan. Seger med 2-1!

Nu väntar två raka bortamatcher. Den första på onsdag 19:30 mot Gamla Uppsala SK

Text:Lucas Ericsson