Matchnummer: 000022036
Samling:12:30
Delad pott mot Enköping
2021-07-11 19:25

Matchen startar i ett högt tempo och redan efter drygt två minuter kommer första stora chansen när Yoas Yemene kommer fri på vänsterkanten, tar sig in i straffområdet och fintar bort en försvarare. Han är fri med målvakten men försöker söka en bättre vinkel och en hemmaback kommer emellan. Efter åtta minuter är det nära igen efter ett fint anfall. Batuhan dincer hittar ut med en fin boll till Jan Ayob på högerkanten som slår ett inlägg som Cem Inan stöter precis utanför målvaktens högra stolpe. Två fina chanser inom tio minuter för FC Järfälla.

I minut 16 kommer matchens första mål. En Järfälla spelare tappar bollen på defensiv planhalva vilket leder till att hemmalagets Linus Sjöberg snor bollen och skjuter strax utanför straffområdet. Ett välplacerat avslut vid målvaktens högra stolpe och 1-0 Enköping.

Efter målet är matchen mycket jämn med två lag som försöker hålla i bollen och ta sig framåt. I minut 36 är Enköping mycket nära att utöka, ett lågt inspel på vänsterkanten hittar sånär fram till hemmalgets Carl SiIjander som störtar fram vid den bortre stolpen men fortsatt 1-0 till Enköping som även är ställningen i paus.

FC Järfälla kommer ut och tar tag i den andra halvleken. De håller i bollen men skapar inga stora chanser i inledningen. I minut 61 kommer utdelningen. Andre Nader hittar Yoas Yemene på vänsterkanten som slår ett lågt inspel mot Cem Inan i straffområdet, det kommer en Enköpingsfot emellan men de lyckas inte rensa. Andre Nader har samtidigt tagit sig in i straffområdet och sätter kvitteringsmålet 1-1. Ett fint skott efter marken. Andre Naders femte mål för säsongen

Efter målet är matchen fortsatt jämn. FC Järfälla har något mer boll men skapar samtidigt inga större målchanser mot ett välorganiserat Enköping. Det var en andra halvlek som präglades av mycket kamp och dålig skärpa offensivt från båda lagen. FC Järfälla försöker trycka på för ett segermål men spelet i den sista tredjedelen lämnar en del att önska. På stopptid får FC Järfälla ett fint frisparksläge precis vid straffområdeslinjen. Ett fint skottläge som istället lyfts in i straffområdet och hemmaförsvaret kan enkelt nicka undan bollen.

Matchen slutar 1-1 och FC Järfälla återfinns fortsatt på en tredjeplats i tabellen. Nu tar serien sommaruppehåll i tre veckor. Nästa match spelas den 31/7 borta mot Enskede IK.

Text:Lucas Ericsson