Kvarnsvedens IK - FC Järfälla
2021-08-29 18:41

Kvarnsveden-FC Järfälla

Tredje raka segern!

Det var en jämn matchinledning med två lag som ville föra spelet och rulla bollen efter marken, några heta målchanser skapades dock inte under de första tio minuterna, en avvaktande start.

I minut 20 så gör Yoas Yemene det han är allra bäst på. Att på egen hand bryta sig igenom ett försvar med bollen limmad vid fötterna. Han får bollen mitt på offensiv planhalva, tar sig på egen hand in i straffområdet och blir fälld, domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. En straffspark som Lorance Koria förvaltar. Målvakten går åt rätt håll men når ändå inte bollen som är välplacerad i det högra hörnet. 0-1 efter 22 minuter. Efter målet får FC Järfälla energi, vinner dueller och anfaller med pondus. Efter 35 minuter kommer också matchens andra mål. En frispark cirka tio meter in på offensiv planhalva, bollen boxas bort av hemmamålvakten men bara till Nahom Egziabihair på nytt skickar in bollen. Lorance Koria försöker med en klackspark nära mål som målvakten klarar men Tony Asfar har inga problem att sätta returen i öppet mål. 0-2 efter 35 minuter som även står sig in i paus.

Det var ett förbättrat Kvarnsveden som kom ut till den andra halvleken och anföll med mer beslutsamhet och energi, något som belönade sig i minut 55 när ett inlägg från högerkanten gick över samtliga i straffområdet och till en framrusande Adam Eskilsson Norden som sätter reduceringen vid den första stolpen, 1-2. Efter målet fortsätter Kvarnsveden att vara spelförande men FC Järfälla försvarar sig bra och håller hemmaspelarna på sin utsida. Vi ser ett FC Järfälla som ligger lägre och tätare än normalt. Något som belönar sig för Kvarnsveden kommer aldrig närmare. En riktigt bra försvarsinsats i den andra halvleken innebär tredje raka segern för FC Järfälla.

FC Järfälla försvarar därmed andraplatsen i tabellen. Dock med fyra matcher mer spelade än trean Karlberg. På lördag väntar hemmamatch på Järfällavallen mot Sandviken, avspark 16:00

Text:Lucas Ericsson