SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg

Bli medlem i FC Järfälla
BLI MEDLEM
Välkommen till FC Järfällas hemsida
Föreningen FC Järfälla är ledande i Jakobsberg inom fotboll .

Vi välkomnar alla spelare och ledare oavsett om man spelat fotboll innan eller inte, alla är välkomna!

Föreningen FC Järfälla är idag ca 750 medlemmar. Utav dessa är ca 650 aktiva spelare i åldrarna 5 år och uppåt.
Vi har ca 25 lag representerade i St Erikscupen.

Vårt herrlag spelar 2021 i Div 2 Norra Svealand och har som bäst spelat i "gamla" div 2 (1999-2000).

Huvudarena för föreningens fotbollsverksamhet är Järfällavallen. Där finns två fullstora konstgräsplaner varav den ena är uppvärmd under vintern. Där hittar ni vårt kansli med en heltidsanställd kanslist som hjälper er med era frågor.

FC Järfälla driver ett eget café som är öppet under helgerna när matcherna rullar från morgon till kväll.

FC Järfälla bildades 1993 genom att herrarna i IK Söderhöjden/Wasa och Jakobsbergs GoIF gick samman.
År 2003 gick FC Järfälla samman även med dam/flickfotbollen i Jakokobsbergs GoIF.
 
Herr A-lag
2021-07-12 21:06, Herr A-lag
Sammanfattning
 
FC Järfälla vill tacka alla som har följt och stöttat vårt herrlag både på hemma som bortamatcher och via våra sociala medier och ett stort tack till våra sponsorer som har möjliggjort att vi kan bedriva en bra verksamhet.
En säsong som har haft många prövningar pga pandemin och oron att seriepremiären skulle flyttas fram blev en realitet då den först flyttas fram till slutet slutet av april och sedan blir det inte start förrän 6 juni.
Premiären börjar mot Österåker inför storpublik trots att det var badväder. En match som FC Järfälla vinner med 3-2.
Vi följer upp det med ytterligare 2 segrar. Först borta mot Arlanda och sedan mot topplaget IFK Lidingö.
Sedan kommer 2 olyckliga matcher med först en förlust mot FC Gute på hemmaplan och sedan en tappad tre poängare mot Gamla Uppsala som kvitterar på en straff i match min 95.
Vi tar oss snabb i kragen och åker till Gotland och bärgar hem 3 poäng med en 5-3 seger men följer upp det med en dålig insats mot ett för dagen starkare FC Stockholm som vinner med 4-0.
revanschlusten att bevisa att förlusten var en tillfällighet får tyvärr FC Arlanda ta emot då vi vinner med hela 5-1.
I sista matchen innan uppehållet så delar vi på poängen mot på förhand topptippade Enköping som slutar 1-1.
FC Järfälla återfinns på tredje plats efter nio omgångar.
 
Nu så går herrlaget på ett litet sommaruppehåll och återkommer med en rolig träningsmatch den 25 juli mot topplaget Syrianska FC som ligger på andra plats i div 2 södra Svealand
 
Foto: Patricio Montes De Oca
Herr A-lag
Referat: Enköpings SK FK - FC Järfälla
Delad pott mot Enköping
2021-07-11 19:25, Herr A-lag

Matchen startar i ett högt tempo och redan efter drygt två minuter kommer första stora chansen när Yoas Yemene kommer fri på vänsterkanten, tar sig in i straffområdet och fintar bort en försvarare. Han är fri med målvakten men försöker söka en bättre vinkel och en hemmaback kommer emellan. Efter åtta minuter är det nära igen efter ett fint anfall. Batuhan dincer hittar ut med en fin boll till Jan Ayob på högerkanten som slår ett inlägg som Cem Inan stöter precis utanför målvaktens högra stolpe. Två fina chanser inom tio minuter för FC Järfälla.

 

I minut 16 kommer matchens första mål. En Järfälla spelare tappar bollen på defensiv planhalva vilket leder till att hemmalagets Linus Sjöberg snor bollen och skjuter strax utanför straffområdet. Ett välplacerat avslut vid målvaktens högra stolpe och 1-0 Enköping.

 

Efter målet är matchen mycket jämn med två lag som försöker hålla i bollen och ta sig framåt. I minut 36 är Enköping mycket nära att utöka, ett lågt inspel på vänsterkanten hittar sånär fram till hemmalgets Carl SiIjander som störtar fram vid den bortre stolpen men fortsatt 1-0 till Enköping som även är ställningen i paus. 

 

FC Järfälla kommer ut och tar tag i den andra halvleken. De håller i bollen men skapar inga stora chanser i inledningen. I minut 61 kommer utdelningen. Andre Nader hittar Yoas Yemene på vänsterkanten som slår ett lågt inspel mot Cem Inan i straffområdet, det kommer en Enköpingsfot emellan men de lyckas inte rensa. Andre Nader har samtidigt tagit sig in i straffområdet och sätter kvitteringsmålet 1-1. Ett fint skott efter marken. Andre Naders femte mål för säsongen

 

Efter målet är matchen fortsatt jämn. FC Järfälla har något mer boll men skapar samtidigt inga större målchanser mot ett välorganiserat Enköping. Det var en andra halvlek som präglades av mycket kamp och dålig skärpa offensivt från båda lagen. FC Järfälla försöker trycka på för ett segermål men spelet i den sista tredjedelen lämnar en del att önska. På stopptid får FC Järfälla ett fint frisparksläge precis vid straffområdeslinjen. Ett fint skottläge som istället lyfts in i straffområdet och hemmaförsvaret kan enkelt nicka undan bollen.

 

Matchen slutar 1-1 och FC Järfälla återfinns fortsatt på en tredjeplats i tabellen. Nu tar serien sommaruppehåll i tre veckor. Nästa match spelas den 31/7 borta mot Enskede IK.

 

Text:Lucas Ericsson

lucas.ericsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Foto:Patricio Montes De Oca

 

Herr A-lag
Referat: FC Järfälla - FC Arlanda
Storseger på Järfällavallen
2021-07-08 21:26, Herr A-lag
Här firas det för 5-1 målet

Det var en matchinledning som präglades av ett ganska böljande spel. Lagen bytte boll med varandra och det var lite av ett ställningskrig utan att någon tog initiativet.

 

Den första halvleken kan stundtals beskrivas som slarvig med många felpass och dålig skärpa från båda lagen i sista tredjedelen . Det skulle dock komma två klara målchanser, en för vardera lag. I minut 31 har Andre Nader bollen på vänsterkanten, han tar sig in i straffområdet, ner mot kortlinjen och hittar in med bollen centralt där Lorance Koria är så nära att göra mål. Han sträcker sig men lyckas inte få en tå på bollen vilket hade räckt. Halvlekens stora målchans kommer i minut 43 och det är FC Arlanda som får den. Bortalagets Michael Aslan avsluar utanför straffområdet, ett skott längs marken som tar i stolpen. Returen går rakt ut till Iljas Ahmedov som har öppet mål men skjuter över. 0-0 i halvtid. En halvlek som inte kommer gå till historien.

 

I den andra halvleken lossnade det för FC Järfälla och efter sex minuters spel kom kvällens första mål. Återigen är det Andre Nader på vänsterkanten som slår ett fint inlägg till Anthonius Asfar som möter bollen med en stenhård nick upp i krysset. 1-0 FC Järfälla. Tio minuter senare var det dags för ett nytt mål och en ny delikatess. Ett långt inkast från höger dimper ner i straffområdet, en rörig situation uppstår där många vill åt bollen. Från ingenstans slår en felvänd Cem Inan till med klackspark och målvakten kan bara titta på när bollen går över honom och i mål. 2-0 FC Järfälla.

 

FC Järfälla tog nu över matchen och i minut 72 var det Lorance Korias tur att göra mål. Yoas Yemene har bollen centralt, hittar ut till Jan Ayob på högerkanten som på en touch frispelar Lorance Koria som sätter 3-0. Två minuter senare reducerar FC Arlanda genom Christian Surer, ställningen därmed 3-1. 

 

Det blev aldrig någon fara utan FC Järfälla skulle hinna med ytterligare två mål. I minut 86 utökar Lorance Koria på en straffspark och på stopptid står Jan Ayob för en soloprestation när han ensam tar sig förbi två försvarare och kan rulla in slutresultatet 5-1 till FC Järfälla. 

 

FC Järfälla har därmed gjort flest mål i serien.

 

En match återstår innan serien tar sommaruppehåll och den spelas på lördag borta mot Enköpings SK, avspark 14:00. Nästa hemmamatch är först onsdag 4/8.

 

Text: Lucas Ericsson

lucas.ericsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Foto: Patricio Montes De Oca

Herr A-lag
Referat: FC Järfälla - FC Arlanda
Inför FC Järfälla - FC Arlanda
2021-07-07 14:34, Herr A-lag

Dags för ny hemmamatch när FC Arlanda gästar Järfällavallen på onsdagskvällen. Här är huvudtränare Johan Boyacis tankar inför matchen.

 

Ni förlorade med 4-0 mot Stockholm Internazionale i lördags. Tankar om den matchen?

Det är lätt att säga att vi ska glömma den men i vårt läge kan vi lära oss av  matchen och gå vidare. Istället för att vi ska gå ner oss kan vi gå stärkta ur detta. Vi är trots allt nykomlingar och vi vill utvecklas som lag. Vi gör en del misstag men det går att rätta till. Vi ska ta lärdomar av den matchen och bli bättre. Det var en av säsongens sämsta matcher av oss samtidigt som Stockholm gör en av sina bästa och då blir glappet stort.

 

Vad måste ni göra bättre i matchen på onsdag?

Det är att vi vågar spela fotboll. Att behålla boll när vi äger boll och inte ge bort den så vi måste börja jaga direkt. Vi ska jobba enligt vårt arbetssätt och inte hitta på egna saker.

 

Hur mycket sliter det på spelarna med tre matcher på en vecka som det är nu?

Det sliter men men jag ska försöka ge några som inte spelat så mycket speltid. Vi försöker att rotera men man kan inte rotera för mycket heller.

 

Vad vet ni om motståndarna på onsdag, FC Arlanda?

Vi har redan mött dom under säsongen och vunnit. De kommer vara revanschsugna och vill börja plocka poäng. Den här serien är jämn och alla kan slå alla. Har vi en dålig dag kommer vi förlora, har vi en bra dag kan inget stoppa oss. Jag hoppas att det blir en kul match och att vi tar tre poäng.

 

Text:Lucas Ericsson

lucas.ericsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Herr A-lag
Referat: Stockholm Internazionale - FC Järfälla
Tung förlust för FC Järfälla
2021-07-04 19:37, Herr A-lag

Vi har varit vana att se ett FC Järfälla som tar tag i matcherna och kontrollerar spelet från start. Idag var det istället FC Stockholm som startade bäst och styrde spelet i inledningen. Första målchansen var dock FC Järfällas. I lagets första anfall efter tio minuter frispelar Anthonius Asfar Lorance Koria som är ensam med målvakten. Hemmamålvakten Johannes Ström står dock för en kvalificerad räddning. På efterföljande hörnan fick Lorance Koria en ny chans. Bollen dimper ner i straffområdet och Koria kan skjuta men denna gång rakt på hemmamålvakten.

 

I minut 14 så fintar sig FC Stockholms Stefan Ostojic förbi flera Järfälla-spelare på offensiv planhalva. Han hittar fram till Trimi Makolli strax utanför straffområdet som avslutar längs marken, ett fint skott som letar sig in vid den vänstra stolpen. 1-0 FC Stockholm. Hemmalaget fortsatte att diktera och i minut 31 så kommer dagens andra mål. Ett inlägg från vänsterkanten letar sig fram till Narmasin Akdemir som står helt fri och nickar in bollen till 2-0 FC Stockholm.

 

Det var en tung första halvlek för FC Järfälla och innan vi gick till paus skulle det komma ytterligare ett mål. Det genom hemmalagets kapten Stefan Ostojic som tog sin in i straffområdet från vänsterkanten, fintade bort Järfälla-försvare och avslutade i mål vid den första stolpen. 3-0 FC Stockholm i paus. Lorance Korias två chanser var i princip det enda som FC Järfälla skapade.

 

FC Järfälla kom ut till den andra halvleken och försökte flytta upp spelet och hota offensivt men hemmalaget var välorganiserat och FC Järfälla hade fortsatt svårt att skapa chanser. I minut 58 slår Andre Nader en hörna som resulterar i en misslyckad rensning och chans för Lorance Koria i straffområdet. Han lyckas dock inte med avslutet som går över. 

 

Den sista halvtimmen var avslagen utan större målchanser. FC Stockholm bevakade sin ledning och FC Järfälla kom inte nära en reducering. På stopptid så utökade FC Stockholm till 4-0 genom kaptenen Stefan Ostojic och det blev slutresultatet.

 

FC Järfälla får nu en snabb möjlighet att studsa tillbaka. Redan på onsdag är det match hemma på Järfällavallen mot FC Arlanda. Det är det andra mötet lagen emellan denna säsong. När de möttes i Arlanda så vann FC Järfälla med 3-0. Matchen på onsdag startar 19:30, Fri entre.

Text:Lucas Ericsson

lucas.ericsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr A-lag, 12/07 21:06 
Herr A-lag, 11/07 19:25 
Herr A-lag, 08/07 21:26 
Herr A-lag, 07/07 14:34 
Herr A-lag, 04/07 19:37 
Herr A-lag, 02/07 16:34 
 
Sponsorer