SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Järfälla
Fotbollsföreningen i Jakobsberg
Bli medlem i FC Järfälla
BLI MEDLEM
Välkommen till FC Järfällas hemsida
Föreningen FC Järfälla är ledande i Jakobsberg inom fotboll .

Vi välkomnar alla spelare och ledare oavsett om man spelat fotboll innan eller inte, alla är välkomna!

Föreningen FC Järfälla är idag ca 750 medlemmar. Utav dessa är ca 650 aktiva spelare i åldrarna 5 år och uppåt.
Vi har ca 25 lag representerade i St Erikscupen.

Vårt herrlag spelar 2021 i Div 2 Norra Svealand och har som bäst spelat i "gamla" div 2 (1999-2000).

Huvudarena för föreningens fotbollsverksamhet är Järfällavallen. Där finns två fullstora konstgräsplaner varav den ena är uppvärmd under vintern. Där hittar ni vårt kansli med en heltidsanställd kanslist som hjälper er med era frågor.

FC Järfälla driver ett eget café som är öppet under helgerna när matcherna rullar från morgon till kväll.

FC Järfälla bildades 1993 genom att herrarna i IK Söderhöjden/Wasa och Jakobsbergs GoIF gick samman.
År 2003 gick FC Järfälla samman även med dam/flickfotbollen i Jakokobsbergs GoIF.
 
Herr A-lag
Inför Gamla Uppsala SK
2021-06-22 20:22, Herr A-lag

Snabb chans till revansch för FC Järfälla när ny hemmamatch väntar i Division 2 norra Svealand. Huvudtränare Johan Boyaci tänker såhär inför onsdagens match.

 

Ni förlorade med 2-1 mot FC Gute i lördags, tankar om den matchen?

 

Det är en match vi bara vill glömma, vi startar bra men sen slutar vi att spela fotboll. Vi gör överlag en dålig match. Nu måste vi tillbaka till grunderna, jobba hårt för varandra och komma tillbaka på rätt spår igen.

 

Vad vill ni främst förbättra till denna match?

 

Jag vill se att vi kommer mer förberedda och har en bättre inställning. Det var många samtidigt som inte kom upp i nivå sist och det kan inte vara en slump. Det är också hur man äter och dricker, att man håller sig i skuggan nu i värmen osv. Vi måste komma bättre förberedda mentalt.

 

Det är fortsatt tätt mellan matcherna, hur är truppläget?

 

Det är fortsatt några spelare som är småslitna men det är ändå ganska bra.

 

Vad vet ni om onsdagens motstånd, Gamla Uppsala?

 

Jag vet inte så mycket. De förlorade mot Lidingö senast och är ett bra division-2 lag. Vi måste fokusera på oss själva nu. Det är vi som är nykomlingar och i denna serie måste man kriga för varje poäng. Annars kommer förlusterna.

 

 

Lucas Ericsson

Herr A-lag
FC Järfälla - FC Gute
2021-06-22 20:21, Herr A-lag

Det var FC Järfälla som kom ut och tog tag i matchen. Under den första kvarten så har man bollen, styr matchen och får FC Gute att springa. Efter 12 minuters spel kommer också utdelningen. Det är en utspark som Anthonius Asfar skarvar över Gute-försvaret och Yoas Yemene kan löpa sig fri. Han avslutar kliniskt och bollen går i mål vid den högra stolpen. 1-0 FC Järfälla, Yoas Yemenes första första mål för säsongen. En mycket fin aktion som från sidan kunde se mycket enkel ut

 

Efter målet börjar Gute jobba sig in i matchen mot ett Järfälla som går ner sig och tappar fokus vilket ger gästerna energi. Efter 39 minuter kommer också kvitteringen, det är en hörna som ser ut att rensas av Järfälla-försvaret men de får inte iväg bollen ordentligt och i andra-vågen kommer ett stenhårt inlägg som hittar fram till gästernas Herekol Bayram som står helt fri i bortre delen av straffområdet och kan styra in kvitteringen med huvudet. 1-1 i Halvtid.

 

I den andra halvleken är det fortsatt Gute som har momentum och Järfälla har svårt att åter ta sig in i matchen. I minut 58 tappar FC Järfälla bollen på mittplan efter ett inkast. Gute ställer om och Filip Johansson Bahar kan servera Herekol Bayram som sprungit sig fri och sätter ledningsmålet 1-2 mot ett passivt hemmaförsvar. Bayrams andra i matchen

 

Efter 1-2 försöker Järfälla sluforcera. I minut 64 gör de ett trippelbyte som ger laget energi. De skapar också chanser i slutet, närmast är Lorance Koria i slutminuterna men detta var inte FC Järfällas dag. FC Gute vinner matchen med 2-1 och vänder underläge till seger för andra matchen i rad. FC Järfälla förlorar därmed en seriematch på hemmaplan för första gången sedan 2019. De får dock snabb chans till revansch, redan på onsdag väntar Gamla Uppsala, återigen hemma på Järfällavallen. Matchen startar klockan 19:30

 

Lucas Ericsson

Herr A-lag
Inför FC Gute
2021-06-22 20:20, Herr A-lag

Ni besegrade Lidingö med 2-1 i lördags, tankar om den matchen?

Jag tycker att vi har ganska bra kontroll i första halvlek. Vi börjar inte så bra i andra halvlek men i och med deras utvisning så fick vi en känsla att vi skulle vinna. Vi gjorde några byten som gav bra effekt. Utvisningen påverkade men vi hade nog kunnat vända ändå. Defensivt gör vi det jättebra.

Skulle du säga att ni är överraskade över den här starten på säsongen?

Ja absolut, det är väl ingen som hade räknat med tre raka segrar. Dock om man tittar på match för match så är det inget för oss att be om ursäkt för.

Hur har det varit med en hel vecka nu mellan matcherna?

Det har varit välbehövligt. Vi märker nu att truppen är sliten, flera spelare känner av småskador så den här veckan behövdes.

Vad vet ni om lördagens motståndare FC Gute?

De har fyra poäng. De har släppt in mål på fasta situationer, senast vände de sin match vilket är starkt och säkert bygger självförtroende. Vi räknar med en jämn match och det krävs fullt jobb under 90 minuter.

 

Lucas Ericsson

Herr A-lag
FC Järfälla - IFK Lidingö
2021-06-22 20:19, Herr A-lag

Ny seger!!

Matchens första minuter är ett ställningskrig där lagen kämpar om att ta initiativet. Efter tio minuter är Lidingö påväg igenom Järfälla-försvaret men Hejdar står för en brytning som drar ner applåder från läktaren. 

Den första halvtimmen präglas av mycket spel på mitten och få målchanser, Lidingö har ett knappt övertag spelmässigt men kommer endast till skott utifrån mot ett Järfälla-försvar som återigen är kompakt.  I matchminut 43 så kommer halvlekens stora målchans. Andre Nader har bollen på högerkanten och slår ett hårt, lågt inlägg som starke Lorance Koria möter med huvudet. Bollen ser ut att vara påväg in i mål men gästernas målvakt lyckas tippa ut bollen. Nån minut senare är det farligt igen när Lorance Koria får bollen felvänd, slår en klackpassning till Yoas Yemane som får ett gyllene läge men skjuter rakt på målvakten. 0-0 i paus. En halvlek med få målchanser och två välorganiserade lag som inte bjuder på något.

 

Fyra minuter in i den andra halvleken kommer matchens första mål. Lidingös Simon Miedinger. får en kort passning utanför straffområdet och får till en kanonträff i mål. 0-1, Lidingö leder. I minut 56 drar gästerna på sig en utvisning. FC Järfälla samlas nu i en ring på planen inför den tänkta forceringen.

 

 Det kommer dock ingen anstormning direkt, FC Järfälla kontrollerar bollinnehavet men skapar inte särskilt mycket. I matchminut 66 får hemmalaget en frispark 20-25 meter från mål som touchar muren och går precis utanför. Med tretton minuter kvar kommer dock utdelningen. Yoas Yemane ordnar en straff som Lorance Koria tar hand om. Han lurar målvakten åt fel håll och FC Järfälla har kvitterat, 1-1. Nu tar FC Järfälla över spelet fullständigt och i minut 82 hittar ett lågt inspel i straffområdet fram till Andre Nader som stormar fram och trycker upp ledningsmålet i nättaket. FC Järfälla har vänt matchen till 2-1 och stort jubel utbryter bland publik och spelare. IFK Lidingö försöker därefter forcera fram ett kvittering och är i minut 90 ytterst nära att lyckas. En rörig situation i straffområdet leder till en nick som tar i ribban, bollen rensas sedan undan av hemmaspelare. FC Järfälla håller i och vinner matchen med 2-1 och har därmed full pott efter tre spelade matcher. Härnäst väntar besök från Gotland när FC Gute kommer till Järfällavallen på lördag. Avspark 15:00

 

Lucas Ericsson

Herr A-lag
Inför Lidingö
2021-06-22 20:17, Herr A-lag

Två raka segrar! vad säger du om den start ni fått?

Vi är självklart nöjda, det har varit tuffa matcher med små marginaler och det gäller att fortsätta att ha rätt attityd och vara ödmjuka. Att vara beredda att göra jobbet som krävs.

 

Vad är ni mest nöjda med hittills?

 Det är attityden, hur vi jobbar hårt tillsammans. Både de som startar och de som har hoppat in har bidragit. Vi är starka som grupp och vi ska fortsätta att våga spela vårt spel.

 

Hur är truppläget efter två matcher på bara några dagar?

Det är förvånansvärt bra, vi har lite småskador men har kunnat byta en del under matcherna och minska belastningen. Träningarna emellan matcherna har varit lågintensiva med fokus på återhämtning och matchförberedelse.

 

Vad vet ni om motståndarna på söndag, IFK Lidingö?

Det är ett bra och välorganiserat lag, de har tydliga linjer hur de ska anfalla och försvara. Det kan dock vara svårt att hinna scouta motståndarna ordentligt när det är så tätt mellan matcherna. Vi ska våga spela vårt spel. det är då vi har varit som bäst, vi ska inte bli stressade och våga följa vår matchplan.

 

Lucas Ericsson

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr Junior, 23/06 23:28 
P2010 Vit, 23/06 20:17 
Herr A-lag, 22/06 20:22 
Herr A-lag, 22/06 20:21 
Herr A-lag, 22/06 20:20 
Herr A-lag, 22/06 20:19 
 
Sponsorer